Dagboek van een Don: Wie komt er aan de macht?

De medewerkers van een gezondheidsinstelling gevestigd in Eindhoven en Veldhoven hebben vandaag een bedrijfsuitje bij Beleef Eindhoven. Met ongeveer tachtig medewerkers zijn ze voor de vierde keer terug. Na een rondje koffie en gebak is het tijd voor de teams om te beginnen aan het spel: ‘De Jacht naar de Macht’.

teamuitje eindhoven

Een blik door de ogen van de Don.

Dit is een activiteit waar je in groepsverband zo veel mogelijk geld moet verdienen, en de Don moet vinden. Geld verdien je door op punten in de stad quizvragen te beantwoorden. Als je de vragen goed beantwoordt, krijg je niet alleen geld, maar ook hints over het uiterlijk van ‘de Don’. Het uiteindelijke doel van het spel is om deze Don zo snel mogelijk te vinden, want wanneer je de Don niet vindt, kan je – zelfs met het meeste geld – het spel niet winnen. Vandaag kruip ik in de rol van de Don.

Vol spanning om ontdekt te worden, verschuil ik mij in een horecagelegenheid met uitzicht op de locatie waar de teams zich bevinden. Een voor een druppelen de deelnemers naar buiten. Na het maken van een groepsfoto gaan de teams op pad. De jacht is geopend!

Per groep heeft er één persoon een gekleurde, maffiahoed op. Zo kan ik de teams herkennen in de stad. Mijn missie: zorgen dat ik het eerste uur niet word ontdekt, zonder mezelf te verstoppen. Ik heb net een half uurtje door de stad gelopen, als mijn plan mislukt. Op het 18-septemberplein is het markt, dus het is druk op straat. Ineens loopt er een vrouw naar me toe. Ze is alleen en heeft een witte plattegrond in haar hand. “Jij bent toevallig niet de Don van ons spel, of wel?”, vraagt ze aarzelend. Ik val bijna om van verbazing. Hoe weet ze dit zo snel al?! De vrouw, de alom gerespecteerde ‘godmother’ van de familie Jovanotti, juicht als ik beduusd ja knik. Ze vertelt me haar groepsnummer en naam en weg is ze, niet wetende dat ze haar team met deze ontdekking aan de overwinning heeft geholpen.

Schuilen om niet gezien te worden. Verstandig..?

Het daaropvolgende uur houd ik me gedeisd. Op een gegeven moment loop ik langs een team. Een van de dames kijkt me aan en ik denk dat ze me door heeft, maar ze laten me passeren. Ik haal opgelucht adem en vraag me af welke informatie de kandidaten van mij hebben. Weten ze bijvoorbeeld dat ik lang blond haar heb en een geblokte broek draag? Hetzelfde team kom ik tien minuten later weer tegen en ja hoor, het kwartje is gevallen. Of ik de Don ben? Jazeker!

“Dat is ze!” hoor ik een vrouwenstem roepen als ik over de Markt loop. We zijn nu al dik anderhalf uur bezig met het spel. Teams uit alle hoeken van het plein komen aangerend. Iedereen heeft me gevonden, op één groepje na. Deze dames kom ik kort daarna tegen. Bezweet en vermoeid, maar blij dat ze me nu ook eindelijk te pakken hebben. Mijn taak zit erop.

Als de teams een kwartier na mij terugkomen bij het pand van Beleef Eindhoven, zijn ze opvallend rustig. ‘Moe’ zijn ze. De winnaars worden bekend gemaakt… Euforie bij het winnende team: Familie Jovanotti, gefeliciteerd!

Na de nodige colaatjes (light), ice tea greens en een uitgebreid buffet van The Happiness Kitchen en Slagerij Beerens, is de groep weer opgeladen. Vooral als de muziekronde van de Bingo begint. Vol energie wordt er meegezongen met de hitjes. Her en der wagen mensen een dansje. Als je bingo hebt, moeten de winnaar een opdracht uitvoeren, anders krijg je geen prijs. Deze opdrachten zijn ludiek; er wordt veel gelachen en de sfeer is goed. Als ook de hoofdprijs, een dinerbon, is uitgereikt, komt er een einde aan de dag. Als afsluiter wordt er nog een verzoeknummertje van ‘Scooter’ gedraaid. Ze bedoelde bij navraag Drop It van ‘Scoop’. Klein verschil. Na het draaien van dit nummer wordt het laatste drankje besteld, en vertrekken de tientallen dames (en enkele heren) langzaam richting huis. Ze zijn moe, maar zichtbaar voldaan. Op naar volgend jaar?

Start typing and press Enter to search

Bingo groepsuitje
×

Hoi!

Klik hieronder om naar WhatsApp Web te gaan, of stuur een mail via info@beleef-eindhoven.nl

× WhatsApp